Değerler Eğitimi

Değerler eğitimi dersimiz; grup dersi ve bireysel ders olarak ayrılmaktadır. grup derslerimiz, günde 2 kere ayrı saatlerde, bireysel dersimiz de sınıf harici bir ortamda verilmektedir.

Grup derslerimiz kahvaltıdan sonra başlar, kahvaltıdan inme düzenine göre 5-10 dakikalık değişiklikler olabilir. en geç saat 09:45’ de grup dersimiz başlar.

Grup derlerimiz yaş gruplarına göre 15 dakika ile 30 dakika arasında değişiyor. küçük yaş gruplarında dikkat süreleri daha kısa olduğu için maksimum 15-20 dakika süren grup dersimiz, büyük yaş gruplarında 30 dakikaya kadar uzatılıyor. grup dersleri aktif/pasif sırasına göre hareketli, eğlenceli, oturarak düzenli bir şekilde yapılıyor.

Grup derslerimiz o ay içerisinde sizlere sunduğumuz müfredat içeriğinde işleniyor. bunlar; sure, dua, esma-ül hüsna, hadisi şerifler, siyer-i nebi, temel dini bilgiler, marşlar, kıssalar, harf tanıtımları ve ilerleyen zamanlarda tecvid olarak basitten zora tekniği ile tamamlanıyor.

Grup derslerimiz bittikten sonra bir süre serbest zaman yapan öğrenci, bireysel olarak değerler eğitimi öğretmeni ile sınıf harici bir mekânda, grup dersinde öğrenilen müfredatı birebir çalışıyor. bireysel yapılan çalışmada eksik olan yerler belirlenerek sizinle paylaşılıyor ve sizlerden destek isteniyor.

Bireysel dersimize zihin açma duası ile başlanıyor. grup dersinde öğrenilenler yapıldıktan sonra çocuğun durumuna göre elif-be, kuranı kerim, hatim çalışmaları yapılıyor.

Çocuğun yaş ve bireysel durumuna göre 7-8 dakika ile 15 dakika arasında değişiklik gösteriyor.

Kesinlikle hayır. çünkü bizler Beyaz Zambak anaokulları olarak değerler eğitimi yapmaktaki maksadımız dinimize, vatanımıza hayırlı birer birey yetiştirmektir. bu eğitimleri verirken çocuğumuzun islam ahlakını alması ve islami yaşayışa muhabbet duyması önceliğimizdir. çocuğumuzun peygamber efendimiz hz. muhammed (s.a.v)’i sevmesi, kuranı kerim’i sevmesi hedeflerimizin tek ve yegâne sebebidir. müfredatta belirlenen hedefler çocuğumuzun bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak işlenir.

Bu soruya çocuğumuzu tanıdıktan sonra cevap verebiliriz. bireysel farklılıkların ön planda olduğu okul öncesi eğitim çocuğunuzun kuranı kerim’e geçme süresini de belirleyecektir. eğitim sistemimiz en az 2 ay en fazla 5 ay sonra kuranı kerime geçmesini sağlar. kuranı kerim’e geçemeyen öğrencimiz için değerler eğitimi öğretmeni, yönetim, rehberlik ve aile olarak görüşmelerimizi yaparak sebep ve sonucunu görüşürüz.

Grup dersimiz günde 2 keredir. birinci ders; kahvaltıdan sonra, ikinci ders; öğlen yemeğinden sonradır. 30’ar dakikalık toplamda 1 saat grup dersi yapılır.

Müfredat olarak işlenen içeriğin ve Kuran’ı Kerim’e geçme hedefine ulaşabilmenin yolu, değerler eğitimi öğretmenimizin gayreti ve ailemizin değeler eğitimi öğretmenimize desteği ile mümkündür. okul dönüşü çok fazla sıkmadan belirlenen bir saat (hergün aynı saat olması önemlidir) 15 dakikalık çalışma, destek için bizlere yetecektir.